A jelenleg alkalmazottaknál hatékonyabb, egészségesebb és változatosabb ízvilágú füstaroma létrehozásába kezd 325 millió forintos fejlesztése révén az élelmiszeripari adalékanyagok előállításával foglalkozó M Profood Zrt.  A Baranya megyében, Pécsen üzemelő társaság szakemberei a 2023 őszéig zajló, a Nemzeti Kutatás, Fejlesztési és Innovációs Alap 153 millió forintos támogatásával megvalósuló fejlesztéssel egy - antibakteriális tulajdonságokkal bíró - egészségesebb, költséghatékonyabb és intenzívebb aromát alkotnak meg.

A fővárosi székhelyű, pécsi telephelyekkel rendelkező, 95 embert foglalkoztató, magyar tulajdonban lévő vállalkozás önállóan értékesíthető késztermékét elsősorban húsipari cégek számára kínálja majd. A hús- és tejipari vállalatok részére fűszerkeverékek, adalékanyagok, aromák, fehérjék és fehérjekeverékek, pácok előállítását végző cég közleménye szerint az új füstaroma létrehozása során a hagyományos füstöléshez képest egészségesebb, folyékony füstből intenzívebb ízt biztosító, por alapú füstöt állítanak elő költséghatékonyabb gyártással.

A jelenleg alkalmazottaknál hatékonyabb, egészségesebb és változatosabb ízvilágú füstaroma létrehozásába kezd 325 millió forintos fejlesztése révén az M Profood Zrt.
A jelenleg alkalmazottaknál hatékonyabb, egészségesebb és változatosabb ízvilágú füstaroma létrehozásába kezd 325 millió forintos fejlesztése révén az M Profood Zrt.

Az 1991-től működő vállalkozás közleménye arrók is írt, hogy az M Profood Zrt. Magyarországon piacvezető az élelmiszeripari adalékok és fűszerkeverékek területén. A kedvezőtlen világgazdasági folyamatok hatására pedig azt a célt tűzte ki, hogy piaci pozícióját megőrizze, stabil likviditását idegentőke-növekedés nélkül biztosítsa. Ennek érdekében a meglévő technológiát, illetve az ezt kiszolgáló termelési feltételeket folyamatosan fejlesztették, 2022-től pedig teljesen új technológiák és saját k+f tevékenység keretében fejlesztett termékek bevezetését tervezik - írták. A közel 45 százalékban exportra termelő M Profood Zrt. a vállalat tájékoztatása szerint 2020-ban 6,74 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 516 millió forintos adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 6,18 milliárd forintos bevétel mellett 621 milliós nyereségre tett szert.

Így ír magáról az M Profood Zrt. a weboldalán

Az M Profood Zrt. jogelődje 1991-ben alakult azzal a céllal, hogy a magyar húsipart a legjobb minőségű alapanyagokkal lássa el. Cégünk kezdetben adalékanyagok importjával és értékesítésével foglalkozott, majd folyamatosan bővítette tevékenységét. 1996-ban megépítette saját keverőüzemét, ahol kezdetektől kiváló minőségű fűszer- és adalékanyag keverékeket gyárt a hús-, baromfi- és tejipar számára. Az üzemet azóta is folyamatosan bővítjük és fejlesztjük.

Fejlesztések, higiénia

2001-ben átadtuk a fejlesztőlabort, megfelelő hátteret, korszerű körülményeket biztosítva ezáltal a kutató-fejlesztő munkának; valamint létrejött a kísérleti húsüzem, ahol az új termékek üzemi körülmények között tesztelhetők. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a gyártás, a tárolás és a szállítás feltételeit a legkorszerűbb ipari elvárásoknak megfelelően alakítottuk ki. Cégünk teljes tevékenysége során a legszigorúbb higiéniás eljárásokat alkalmazza: 2001 óta az ISO 9001 és a HACCP minőségbiztosítási rendszer előírásai szerint, majd 2016-tól már az FSSC 22000 élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer szerint dolgozik. Napjainkban az M Profood Zrt. gyártóként és forgalmazóként egyaránt meghatározó szereplője a hazai és nemzetközi élelmiszeriparnak.

A termékek

Termékpalettánkon megtalálhatók a fűszerek és fűszerkeverékek, adalékanyagok, foszfátok, aromák, fehérjék és fehérjekeverékek, folyékony füstök, marinádok illetve pácok, teljes mértékben lefedve ezáltal a hazai és nemzetközi élelmiszeripar igényeit. A hazai piaci pozíció megerősödése után vállalatunk 1998-ban megkezdte termékei értékesítését külföldön is, melynek köszönhetően intenzív export tevékenységet folytat - írja a cég magáról a “Rólunk” aloldalán.

Megosztás

További híreink

Kártevők a napraforgóban: előrejelzés 2024-re

2024.03.08.

A napraforgó a legfontosabb olajos növény Magyarországon. 2023-ban az egy évvel korábbinál 25 ezer hektárral kisebb területen, mintegy 677 ezer hektáron termesztették (KSH). A védelmet már a napraforgó-csíranövénynél el kell kezdeni. A védelem a helyes gépbeállítással indul. Ezzel megfelelő teret lehet adni a növények fejlődéséhez, ami segíti a károsítók által okozott károk kompenzálását.

5 kérdés és 5 válasz a hatékony karbamidtrágyázásról

2024.03.08.

Bemutatjuk a KITE Zrt. által forgalmazott UREUS 46-ot, ami Limus Care ureáz inhibitorral kezelt granulált karbamidot jelent.

Fél tucat gyógynövény, amivel csökkenthető a vércukorszint

2024.03.07.

Hazánkban is jó néhány olyan gyógynövény beszerezhető, melyek fogyasztása hozzájárulhat a vércukorszint csökkentéséhez. Érdemes megnézni a felsorolást, mert van közülük olyan is, mellyel mérsékelhető a cukor utáni sóvárgás. Napjainkban egyre nagyobb probléma az inzulinrezisztencia és annak következménye, a cukorbetegség. Ezt is enyhíthetik.

Megszavazta az Európai Parlament: az élőhelyek egyötödét helyre kell állítani 2030-ra 

2024.03.07.

A tagállamoknak egyre több leromlott ökológiai állapotú élőhelyet kell helyreállítaniuk: 2030-ra legalább 30, 2040-re legalább 60, 2050-re pedig legalább 90 százalékukat. A mezőgazdasági termelés alá vont területek esetében rendkívüli helyzetekben ideiglenesen felfüggeszthető a követelmények teljesítése. Az európai élőhelyek több mint 80 százaléka nincs megfelelő ökológiai állapotban.

Mikrobák szerepe a növények nitrogén-, foszfor- és káliumellátásában

2024.03.07.

A talajbaktériumok részt vesznek a tápelemek feltárásában, a nitrogén megkötésében, így a növények tápanyagellátásban is. A következőkben a nitrogénkötésről és a foszfor-, káliumfeltárásról lesz szó.

Budapesten tüntetnek a gazdák, lezárások lehetnek

2024.03.07.

Utcára vonulnak a megyar gazdák, amivel a kormányzati agrárpolitika megváltoztatását szeretnék elérni. A három naposra tervezett megmozdulás szomaton kezdődik majd.

Legújabb hirdetések

Goldoni

1 db Goldoni eladó

1 000 HUF

+ áfa
Goldoni

1 db Goldoni eladó

1 000 HUF

+ áfa
Goldoni

1 db Goldoni eladó

1 000 HUF

+ áfa
Goldoni

1 db Goldoni eladó

1 000 HUF

+ áfa
Goldoni

1 db Goldoni eladó

1 000 HUF

+ áfa
Goldoni

1 db Goldoni eladó

1 000 HUF

+ áfa
Goldoni

1 db Goldoni eladó

1 000 HUF

+ áfa
Goldoni

1 db Goldoni eladó

1 000 HUF

+ áfa
Partnerhírek
Partner

10 éven belül Közép-Európa elsőszámú agráregyeteme lenne a MATE

2021.02.13.

2021. február 1-jén létrejött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, amely közhasznú magán felsőoktatási intézményként folytatja működését. Az intézmény fenntartója a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány. A Kuratórium elnöke Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója; tagjai: Dr. Nagy István, agrárminiszter; Lázár János, országgyűlési képviselő, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos; Dr. Horn Péter, rector emeritus, az MTA rendes tagja és Dr. Bedő Zoltán, az MTA rendes tagja.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás