Hirdetés
Cirokkal bővítenék az élelmiszertermelést
Hollandiában, Amszterdamban tartották meg a Sustainable Food Summit programot, a Fenntartható Élelmezési Csúcstalálkozót. A rendezvény a társadalmak fenntarthatóbb élelmezése felé törekvő szervezeteket és szakembereket hozta össze. A Sorghum ID is ellátogatott az amszterdami eseményre, hogy megvitassa a cirok alapú élelmiszertermelést és annak az egészségre és a környezetre gyakorolt kedvező hatásait.
A fenntartható élelmiszerekkel foglalkozó csúcstalálkozót (Sustainable Food Summit) június 15. és 16. között tartották - számolt be róla a Sorghum ID. A sorrenben 14. Fenntartható Élelmezési Csúcstalálkozó négy szekcióra tagolódott. Fenntartható fejlődés, Élelmiszer-összetevők, Természetpozitív élelmiszerek (olyan élelmiszerek, amelyek előállítását a természeti erőforrások regeneratív, nem pedig kimerítő és vagy pusztító felhasználása jellemzi) és Marketing-frissítés. Az FNPSMS és a Sorghum ID a rendezvény támogatóiként jelen voltak a találkozón.

Cirok: példamutatóan fenntartható élelmiszer (sustainable food)
A Sorghum ID-t Monia Caramma (táplálkozási szakértő), Thierry Lecat (fajtainnovációs szakértő), Hamza Mameri (a 2. átalakítás kutatás-fejlesztési szakértője) és Martin Gomez (nemzetközi fejlesztési tisztviselő) képviselte. Az eseményen saját standon mutatták be a cirok termesztését a fenntartható élelmezés érdekében. Az első napon, a „Fenntartható gabona esettanulmány: a cirok” című előadásban, amely a fenntartható és regeneratív mezőgazdasági termelésről szólt a fenntarthatóbb élelmiszerellátás érdekében, Monia Caramma a cirok alapú élelmiszertermelés egészségügyi és környezeti előnyeiről és kilátásairól számolt be.
A program lehetőséget biztosított arra, hogy számos élelmiszerágazati szereplővel alakítsanak ki kapcsolatot (a 2. átalakítás és a marketing témájában), de felvették a kapcsolatot a bankszektorral (a pénzügyi termékek és a gyakorlatok előmozdítása témájában) és ügynökségekkel is (a fenntartható gyakorlatok megvalósításának támogatása témájában).
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
10 éven belül Közép-Európa elsőszámú agráregyeteme lenne a MATE
2021.02.13.2021. február 1-jén létrejött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, amely közhasznú magán felsőoktatási intézményként folytatja működését. Az intézmény fenntartója a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány. A Kuratórium elnöke Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója; tagjai: Dr. Nagy István, agrárminiszter; Lázár János, országgyűlési képviselő, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos; Dr. Horn Péter, rector emeritus, az MTA rendes tagja és Dr. Bedő Zoltán, az MTA rendes tagja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatHirdetés
Hirdetés