Hirdetés
Oktatási és kutatás-fejlesztési megállapodás megállapodást kötött a NAGISZ és a Debreceni Egyetem
A fenntartható és körforgásos gazdálkodás, a funkcionális és gyógyászati célú élelmiszerek fejlesztése, a nyomon követhető élelmiszer-előállítás, az agráriumban alkalmazható karbonsemleges energiák felhasználása, valamint az innovatív, rendszerszintű, zéró-kibocsátású megoldások és precíziós szántóföldi és kertészeti technológiák alkalmazása. A korszerű agrárium számos területére is kiterjed az az oktatási és kutatás-fejlesztési megállapodás, amit a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán írt alá Szilvássy Zoltán, az intézmény rektora és Benedek Fülöp, a NAGISZ Zrt. igazgatóságának elnöke.
A funkcionális és gyógyászati célú élelmiszerek fejlesztése az egyik meghatározó célja annak a stratégiai együttműködési megállapodásnak, amelyet a Debreceni Egyetem kötött a NAGISZ Zrt-vel. A szerződést Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora és Benedek Fülöp, a NAGISZ Zrt. igazgatóságának elnöke írta alá - írta az egyetem weboldala.

Kutatás, képzés, termékek
A Debreceni Egyetem kutatás-fejlesztési tevékenysége révén számos termékjelölt és technológiai alap jött létre már az elmúlt években. Azonban a nagy szériás gyártásra, illetve a piaci bevezetésre intézményünknek nincs lehetősége. Az ilyen egyetemi termékek megvalósítása érdekében fogunk össze az olyan gazdasági partnerekkel, mint a NAGISZ, akik tudják ezt. Az egyetem azt vállalja ebben a megállapodásban, hogy megfelelő szakembereket képez, termékeket fejleszt, valamint technológiákat dolgoz ki a vállalat számára. Ezek tovább segítik a cégcsoport versenyképességét és a sikeres működést – hangsúlyozta a megállapodás aláírásakor Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.
Benedek Fülöp, a NAGISZ Zrt. igazgatóságának elnöke bemutatta a 100 százalékban magyar tulajdonban lévő, 17 cégből álló vállalat struktúráját, termelési portfólióját, valamint a legkorszerűbb élelmiszer-előállító kapacitásait. A cégvezető kiemelte, hogy az együttműködés egyik kulcsfontosságú területe az élelmiszeripar lesz, ennek keretében gyógyszerminőségű, az egészséges táplálkozást elősegítő funkcionális és gyógyászati célú élelmiszerek kifejlesztése a cél.
Ezeket fejlesztik közösen
A NAGISZ egy olyan infrastrukturális, képzési hátteret biztosít a hazai agrár felsőoktatás számra, amelyben a hallgatók megtalálják az oktatás kiegészítéseként azt a gyakorlati képzést, amellyel a legmagasabb szinten tudják a jövőben végezni munkájukat – tájékoztatott a vállalatcsoport elnöke.
Az egyetem és az agrárnagyvállalat szakemberei a szakma nemzetközi versenyképességének támogatása érdekében közös kutatási célok meghatározását, oktatási anyagok kidolgozását, szakmai rendezvények szervezését, pályázati projektek megvalósítását tervezik. A nagyvállalat által biztosított gyakorlati helyeken a DE hallgatói az elméleti tudás mellett naprakész gyakorlati tudást is elsajátíthatnak, legyen szó BSc-, MSc-, vagy PhD-szintű képzésről - írták.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
10 éven belül Közép-Európa elsőszámú agráregyeteme lenne a MATE
2021.02.13.2021. február 1-jén létrejött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, amely közhasznú magán felsőoktatási intézményként folytatja működését. Az intézmény fenntartója a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány. A Kuratórium elnöke Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója; tagjai: Dr. Nagy István, agrárminiszter; Lázár János, országgyűlési képviselő, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos; Dr. Horn Péter, rector emeritus, az MTA rendes tagja és Dr. Bedő Zoltán, az MTA rendes tagja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatHirdetés
Hirdetés